Broderie in zapada

Broderia face parte din viata noastra.Fie ca vorbim despre o noua rochita, despre echipamentul de munca din restaurante, costume medicale si siglele brodate sau despre pasiunea bunicii de a broda, aceasta arta isi face simtita prezenta in viata noastra cotidiana in diverse modalitati.

Arta broderie dateaza inca de pe vremea lui Herodot cand acesta mentioneaza in istoria obiceiului tracilor de a-si ornamenta imbracamintea, apoi obiceiul s-a extins si la tesuturile de interior,iar in ultimul timp se intalneste broderia „ pe scris” executata dupa un model desenat pe panza.

Broderia a atins o noua etapa in momentul in care o artista din Statele Unite ale Americii a decorat Parcul National Yellowstone cu urmele pasilor sai , reusind sa creeze astfel o broderie in zapada.

Artista Sonja Hinrichsen s-a decis sa mobilizeze mai multi voluntari pentru a face parte din realizarea unui proiect natural.Astfel, ea a reusit sa adune un numar de 10 voluntari pentru a da nastere unei opere de arta.

Explicatia Sonjei pentru acest proiect a fost ca „lumea este saturata de proiecte create doar de om.In cazul de fata nu cred ca am nevoie sa adaug altceva.”

Rezultatul final a redat in intregime imaginatia bogata si talentul artistei, fiind foarte apreciata de critici.

Broderia in zapada a fost realizata de catre artista doar mergand prin zapada, prin urmele lasate de bocancii pe care i-a purtat, dand parcelei de pamant un aspect de broderie.

Desi opera de arta nu a rezistat decat pana la topirea zapazii, dovezile fotografice vor dainui pentru o perioada indelungata.

Daca v-am facut curiosi si doriti sa va convingeti singuri de maiestria artistei si rezultatul broderiei pe zapada, puteti intra aici http://vimeo.com/35890182 pentru a urmari un filmulet detaliat.