Invata sa faci o broderie manuala

Sa faci o broderie manuala poate fii relaxant, dar si distractiv in acelasi timp daca ai timpul necesar, dar si daca ai liniste sau suportul celor din jur. Nimic nu este mai interesant decat sa ai un articol de imbracaminte sau sa faci un cadou cuiva cu ajutorul broderiei manuale.

Pentru a face o broderie manuala ca la carte ai nevoie de ace, ata, un cerc, toate pentru brodat, un material pe care sa lucrezi, un tipar dupa care sa desenezi viitoarea broderie, o multime de cusaturi si nu in ultimul rand de maini curate!

Pentru inceput ai nevoie de un desen preferat pentru a fii brodat pe un material textil. Desenul in cauza il printezi la marimea dorita de tine.

Apoi iei caietul de foi de calc, un creion obisnuit, dar si un creion termic. Ai grija ca creioanele sa fie foarte ascutite, astfel transferul de desen se va face cu usurinta. Cand copiezi desenul pe foaia de calc ai grija sa folosesti creionul normal, pentru a nu strica desenul datorita caldurii fierului de calcat.

Se imparte foaia in 2, iar partea desenata se pune sub cea goala si se trece cu fierul de calcat peste. Apoi se pozitioneaza cercul pe foaie astfel incat sa vezi exact cum va arata viitoarea broderie. Plus ca te ajuta sa tii mai bine materialul textil. Acum este momentul ca tu sa iti alegi culorile si acele potrivite pentru brodat. In functie de modul de folosire al textilei se va alege si modul nodului. Daca va fii spalat atunci nodul va fii facut, iar excesul de ata va fii taiat, pe cand daca nu va fii spalat excesul de ata se va baga pe sub ata deja cusuta.

Porneste din colt, nu din centrul fiecarei sectiuni de desen. In functie de desen iti poti alege si traseul pe care sa o pornesti cu brodatul. In momentul in care ata este prea scurta pentru a continua, tai-o. Fa astfel si pe restul conturului desenat astfel incat sa arate exact cum ti-ai imaginat ca o sa arate o broderie realizata de tine.

Oricum ca sa realizezi o broderie 100% perfecta iti trebuie multa indemanare, timp, bani pentru ustensile, curaj pentru a te apuca de munca si eventual un scop pentru a te apuca de munca. Scopul in sine poate fi ziua cuiva, dorinta ta de a-ti schimba garderoba cu putini bani sau poate vrei sa faci un cadou cuiva drag fara o ocazie speciala sau chiar sa iti amenajezi propria locuinta cu o broderie lucrata de tine.